Η ενοποίηση του κυπριακού ποδοσφαίρου έφερε την Ομόνοια να αγωνίζεται στο Παγκύπριο πρωτάθλημα της ΚΟΠ με αρκετές αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που αγωνιζόταν στην ΚΕΠΟ. Η πρώτη χρονιά στην ΚΟΠ θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί δύσκολη, διδακτική και σίγουρα μεταβατική.
Το πρωτάθλημα διεξήχθη με συμμετοχή εννέα ομάδων και η Ομόνοια κατέλαβε την 7η θέση. Η ενοποίηση του ποδοσφαίρου έστειλε το μήνυμα για μια κοινή προσπάθεια από όλους για άνοδο του αθλήματος. Καθιερώθηκε για πρώτη φορά επίσημα το πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας και άρχισε να εφαρμόζεται και θεσμός της διαβάθμισης.
Η Ομόνοια σε σύνολο 16 αγώνων σημείωσε 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 9 ήττες. Πέτυχε 21 τέρματα και δέχθηκε 33. Την περίοδο εκείνη πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Πεζοπορικού και δευτεραθλήτρια η ομάδα του ΑΠΟΕΛ. Στη χρονιά αυτή που χαρακτηρίζεται ως σταθμός για το Κυπριακό Ποδόσφαιρο πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρουμε και τη μαζικότητα που πήρε το άθλημα, γεγονός που βέβαια δεν είναι ανεξάρτητο με τη συμμετοχή της Ομόνοιας.
Για πρώτη φορά είχαμε αγώνες με οκτώ και δέκα χιλιάδες φιλάθλους. Κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε στους αγώνες Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ-Ομόνοια, Ομόνοια-Τσεττίν Καγιά και Ανόρθωση-Ομόνοια. Στο ΓΣΕ πραγματοποιήθηκε μάλιστα φοβερό για την εποχή ρεκόρ εισπράξεων. Εισπράχθηκαν 700 λίρες. Ο προπονητής της ομάδας μας Πάμπος Αβρααμίδης, χρησιμοποίησε 25 ποδοσφαιριστές σε 16 αγώνες κάτι που δείχνει και την έλλειψη ομοιογένειας στην αρχική 11άδα.
Add Sample Text 1
Add Sample Text 2
Add Sample Text 3
Add Sample Text 4
Πηγή: Βιβλίο Πενήντα χρόνια Ομόνοια – Μισός αιώνας δόξας (1998)